За последние 24 часа нас посетили 22907 программистов и 1234 робота. Сейчас ищут 753 программиста ...

ошибка on line 3

Тема в разделе "PHP для новичков", создана пользователем ubunta2, 16 апр 2018.

  1. ubunta2

    ubunta2 Зэк
    [ БАН ]

    С нами с:
    27 июн 2017
    Сообщения:
    947
    Симпатии:
    28
    PHP:
    1. <?php
    2. $wordcounts = array( );
    3. $words = split( " ", "CNN number Americans disapproving President Bush job
    4. perance risen highest level presidency according CNN USA Today Gallup poll
    5. released Monday According poll percent respondents disapproved Bush performance
    6. compared percent approved margerror plus minus percentage points percent
    7. figure highest disapproval rating recorded CNN USA Today Gallup poll Bush
    8. president January approval percentage percent matches low point late March
    9. point gap between those disapproved approved largest recorded during Bush tenure
    10. As Bush prepares address nation Tuesday defend Iraq policy just percent those
    11. responding poll approved handling war percent disapproved Full story approval
    12. rating Iraq unchanged poll late May disapproval figure marked increase
    13. percentage points But poll found issues other Iraq war dragging down Bush numbers
    14. Respondents expressed stronger disapproval handling economy energy policy health
    15. care Social Security lone bright spot president poll handling terrorism which
    16. scored percent approval rating compared just percent disapproved presidents
    17. worst numbers latest poll came issue Social Security respondents disapproving
    18. performance margmore percent percent Bush made changing Social Security system
    19. signature issue second term He proposed creating voluntary government sponsored
    20. personal retirement accounts workers younger Under proposal workers could invest
    21. portion their Social Security taxes range government selected funds exchange
    22. guaranteed benefits retirement plan run instiff opposition Democrats accounts are
    23. too risky undermine Social Security system Some Republicans are wary taking such
    24. politically risky economy only percent poll respondents approved Bush
    25. performance compared percent disapproved On energy policy percent approved
    26. percent disapproved health care percent approved percent disapproved poll results
    27. based interviews Friday Sunday American adults" );
    28. foreach( $words as $word )
    29. {
    30.   $word = strtolower( $word );
    31.   if ( strlen( $word ) > 0 )
    32.   {
    33.   if ( ! array_key_exists( $word, $wordcounts ) )
    34.   $wordcounts[ $word ] = 0;
    35.   $wordcounts[ $word ] += 1;
    36.   }
    37. }
    38.  
    39. $min = 1000000;
    40. $max = -1000000;
    41. foreach( array_keys( $wordcounts ) as $word )
    42. {
    43.   if ( $wordcounts[ $word ] > $max )
    44.   $max = $wordcounts[ $word ];
    45.   if ( $wordcounts[ $word ] < $min )
    46.   $min = $wordcounts[ $word ];
    47.   }
    48.   $ratio = 18.0 / ( $max - $min );
    49. ?>
    50. <html>
    51. <head>
    52. <style type="text/css">
    53. body { font-family: arial, verdana, sans-serif; }
    54. .link { line-height: 20pt; }
    55. </style>
    56. </head>
    57. <body>
    58. <div style="width:600px;">
    59. <?php
    60. $wc = array_keys( $wordcounts );
    61. sort( $wc );
    62. foreach( $wc as $word )
    63. {
    64.   $fs = (int)( 9 + ( $wordcounts[ $word ] * $ratio ) );
    65. ?>
    66. <a class="link" href="http://en.wikipedia.org/wiki/<?php echo($word);
    67. ?>" style="font-size:<?php echo( $fs ); ?>pt;">
    68. <?php echo( $word ); ?></a> &nbsp;
    69. <?php } ?>
    70. </div>
    71. </body>
    72. </html>


    Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in E:\OpenServer\domains\php\Code\Глава 3. DHTML\Трюк 24. Создание диаграмм ссылок\linkgraph.php:3 Stack trace: #0 {main} thrown in E:\OpenServer\domains\php\Code\Глава 3. DHTML\Трюк 24. Создание диаграмм ссылок\linkgraph.php on line 3
     
  2. Dron-Boy

    Dron-Boy Старожил

    С нами с:
    20 ноя 2014
    Сообщения:
    1.041
    Симпатии:
    126
    Эта функция объявлена УСТАРЕВШЕЙ в PHP 5.3.0, и УДАЛЕНА PHP 7.0.0.
    Какая версия PHP у тебя?
     
  3. ubunta2

    ubunta2 Зэк
    [ БАН ]

    С нами с:
    27 июн 2017
    Сообщения:
    947
    Симпатии:
    28
    у меня 7
    --- Добавлено ---
    а если поставлю 5 , то заработает?
    я могу переставлять
     
  4. Deonis

    Deonis Старожил

    С нами с:
    15 фев 2013
    Сообщения:
    1.521
    Симпатии:
    504
    Не версию нужно понижать, а использовать актуальные функции. Вы в документацию хоть изредка заглядывайте. Почитайте, что рекомендуют использовать вместо split
     
  5. Danil005

    Danil005 Активный пользователь

    С нами с:
    2 янв 2015
    Сообщения:
    528
    Симпатии:
    30
    Переставишь на 5-ю, будут проблемы с функциями из 7-го. Это палка о двух концах.
    Что тебе мешает использовать explode?
     
  6. Dron-Boy

    Dron-Boy Старожил

    С нами с:
    20 ноя 2014
    Сообщения:
    1.041
    Симпатии:
    126
    Учись чел, будь внимательней и может толк будет.
     
  7. ubunta2

    ubunta2 Зэк
    [ БАН ]

    С нами с:
    27 июн 2017
    Сообщения:
    947
    Симпатии:
    28
    какая и где об этом почитать?
     
  8. Dron-Boy

    Dron-Boy Старожил

    С нами с:
    20 ноя 2014
    Сообщения:
    1.041
    Симпатии:
    126
  9. Danil005

    Danil005 Активный пользователь

    С нами с:
    2 янв 2015
    Сообщения:
    528
    Симпатии:
    30
    Мне кажется или он тупо игнорирует другие сообщения?))
    Просто ему это написали несколько человек...
     
  10. ubunta2

    ubunta2 Зэк
    [ БАН ]

    С нами с:
    27 июн 2017
    Сообщения:
    947
    Симпатии:
    28
    все понял спасибо
     
  11. artoodetoo

    artoodetoo Суперстар
    Команда форума Модератор

    С нами с:
    11 июн 2010
    Сообщения:
    11.076
    Симпатии:
    1.237
    Адрес:
    там-сям
    [​IMG]
     
  12. mahmuzar

    mahmuzar Старожил

    С нами с:
    6 апр 2012
    Сообщения:
    4.632
    Симпатии:
    425
    Адрес:
    РД, г. Махачкала.
    Вероятно он все воспринимает иначе.).
     
  13. Deonis

    Deonis Старожил

    С нами с:
    15 фев 2013
    Сообщения:
    1.521
    Симпатии:
    504
    А может просто думает очень плавно...
    [​IMG]
     
    Dron-Boy и mahmuzar нравится это.